1 χρόνος Προσφοράς Ζωής

 

Σαν σήμερα, ιδρύθηκε ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας “Προσφορά Ζωής,” η συνέχεια της ομάδας “Φίλοι δικτύου δοτών αιμοπεταλίων Αλμωπίας”

Πριν ένα χρόνο, μαζεύτηκαν οι “Φίλοι” μέσα από κάλεσμα του κου Χρυσίδη Κυριάκου, για να δημιουργηθεί ένας σύλλογος ισχυρός. Εκεί αποφασίστηκε το όνομα και το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έτρεξε όλα τα απαραίτητα  για την επίσημη ίδρυση του Συλλόγου με σκοπό την εθελοντική δράση σε ότι αφορά το αίμα, αιμοπετάλια και μυελό των οστών όπως ορίζει το καταστατικό.

Ο Σύλλογος είναι ένας ζωντανός “οργανισμός” που τρέχει συνέχεια. Και οι άνθρωποί του προσφέρουν το χρόνο τους εθελοντικά για να τον στηρίζουν.

Στην αρχή, για τη μεταφορά των αιμοπεταλιοδοτών, μας στήριξαν οι χορηγοί που πλήρωναν το ταξί για να μεταφέρονται οι αιμοπεταλιοδότες στο Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου. Στη συνέχεια και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Δήμος Αλμωπίας μαζί με τη ΔΗΚΕΑ μας στήριξε συνάπτοντας το μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου οι αιμοπεταλιοδότες να μεταφέρονται με αυτοκίνητο και οδηγό του Δήμου, στο Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου ή σε οποιαδήποτε άλλο Νοσοκομείο.

Είμαστε μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

Ενταχθήκαμε στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Ιδ. Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο ειδικό μητρώο εθελοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Είμαστε επίσημοι συνεργάτες του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας ως κέντρο καταγραφής, εγγραφής και δειγματοληψίας δωρητών μυελού των οστών στην περιοχή μας.

Συνεργαζόμαστε  με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος «Στοργή» του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου για τη χορήγηση κουτιών αποθήκευσης βλαστοκυττάρων  στους γονείς.

Συνεργαζόμαστε με το Σύλλογο «Άλμα Ζωής» δωρίζοντας μαλλιά μέσα από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια της περιοχής μας προκειμένου να δημιουργηθούν περούκες για τις ανάγκες των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

Έχουμε καλύψει 62 συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη σε αίμα με ασκούς αίματος. 

Διοργανώνουμε αιμοδοσίες σε κοινότητες της περιοχής μας.

Στηρίζουμε το Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου με τους αιμοπεταλιοδότες μας σε εβδομαδιαία βάση.

Διοργανώσαμε τη 19η Λαμπαδηδρομία με τη συμμετοχή συλλόγων της Αλμωπίας και κόσμου που ήθελε να πάρει μέρος. Εκεί βραβεύτηκαν οι δύο δωρητές μυελού των οστών της περιοχής μας που βρέθηκαν συμβατοί και έδωσαν ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας, καθώς αιμοπεταλιοδότες- αιμοδότες που μέσα σε αυτό το χρόνο έδωσαν τους περισσότερους ασκούς αιμοπεταλίων.

Η δράση μας φαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, instagram, tweeter, YouTube και από την σελίδα μας www.prosforazoisalmopia.gr

Μέσα από τις συνεργασίες μας με την πολιτεία, την εκκλησία και τους συλλόγους, ευελπιστούμε να καθιερώσουμε την εθελοντική αιμοδοσία ως πράξη συνείδησης.

Ευχαριστούμε, τους εθελοντές αιμοδότες, τους αιμοπεταλιοδότες, τους δωρητές μυελού των οστών, τους χορηγούς, τον Δήμο Αλμωπίας, την Περιφέρεια Πέλλας, την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας, που στηρίζουν όλοι αυτή την προσπάθεια.

Ευχή όλων μας, η δράση αυτή να μεγαλώσει και να συνεχίσει για πολλά χρόνια, να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη, να μειωθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη όλα τα παράγωγα του αίματος, ο εθελοντισμός να γίνει μια συνήθεια  και μέρος της αιμοδοτικής συνείδησης.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Για το Δ.Σ.

Χρυσίδης Κυριάκος – Πρόεδρος

Ουσταπασίδης Δημήτρης – Αντιπρόεδρος

Εγγλέζου Μαρία – Γεν. Γραμματέας Α’

Τριγκάκη Αναστασία – Γεν. Γραμματέας Β’

Χριστιανίδης Θεόδωρος – Ταμίας

Τσαρίχας Αστέριος – Έφορος αιμοδοσίας

Παναγιωτελίδης Φώτης – Έφορος αιμοπεταλιοδοσίας

 

Αφήστε μια απάντηση