Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας με διακριτικό τίτλο «Προσφορά Ζωής» είναι μη κερδοσκοπικός νεοσυσταθείς σύλλογος και ο μοναδικός που αφορά αποκλειστικά τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή της Αλμωπίας.

Σκοπός μας είναι η εθελοντική δράση σε ότι αφορά το αίμα, αιμοπετάλια και μυελό των οστών όπως ορίζει και το καταστατικό μας.

Ο Σύλλογος, ξεκίνησε ως «Φίλοι δικτύου δοτών αιμοπεταλίων Αλμωπίας» και στη συνέχεια αποφασίστηκε η δημιουργία του συλλόγου, εγγράφηκε  στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (Α.Μ. 15789), και συνεργάζεται με όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος μέσο ΕΚΕΑ.

Είμαστε επίσημοι συνεργάτες με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας  ως κέντρο καταγραφής και εγγραφής δωρητών δοτών μυελού των οστών στην περιοχή μας. Ο κοντινότερος συνεργάτης τους βρίσκεται στα Γιαννιτσά.

Είμαστε μέλη της Πανελλήνια Ομοσπονδία  Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) με δύο αντιπροσώπους.

Ο Σύλλογος είναι επίσημος συνεργάτης της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου, ενημερώνοντας και διαθέτοντας τα κιτ συλλογής βλαστοκυττάρων σε μέλλουσες μητέρες.

Η δυναμική μας σαν σύλλογος αυξάνεται σταδιακά με την συμμετοχή περισσοτέρων εθελοντών από την περιοχή μας, από τους όμορους δήμους  αλλά και με μέλη από την Θεσσαλονίκη.

Η δράση μας φαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, instagram, tweeter, YouTube και από την ιστοσελίδα μας www.prosforazoisalmopia.gr

Συνεργαζόμαστε με συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μας στηρίζουν και μας μεταδίδουν τις γνώσεις τους για την εθελοντική αιμοδοσία και όλα τα παράγωγα του αίματος.

Ο Σύλλογος λόγω της εθελοντικής του δράσης έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας καθώς και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σύμφωνα με την Π2Γ/οικ.59633/2011(ΦΕΚ 1310/β/2011) και το άρθρ.12 του Ν. 2646/1998(ΦΕΚ 236/Α/1998).

Προσφέρουμε στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής», δωρίζοντας μαλλιά μέσα από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια της περιοχής μας προκειμένου να δημιουργηθούν περούκες για τις ανάγκες των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

Οι μελλοντικές δράσεις μας περιλαμβάνουν:

 • Ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής μας για την αναγκαιότητα του εθελοντισμού και της προσφοράς αίματος με όλα τα παράγωγά του με έντυπο υλικό.
 • Ημερίδες στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας από τους γιατρούς τις αιμοδοσίας.
 • Ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού στα Λύκεια της περιοχής σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.
 • Αιμοδοσίες σε απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες σε ώρες μη εργάσιμες (απογεύματα) καθώς και Σαββατοκύριακα.
 • Εβδομαδιαία μεταφορά εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών στον Γ.Ν.Θ. Γεώργιος Παπανικολάου
 • Τη συμμετοχή του Συλλόγου σε Λαμπαδηδρομίες των εθελοντών αιμοδοτών.
 • Συνεργασία με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.
 • Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους για την προσφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας.
 • Συνεργασία με την Πολιτεία όσο και με άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία, εκκλησία κ.τ.λ. για την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών.
 • Ενθάρρυνση των νέων εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε όλα τα παράγωγα του αίματος καθώς και της δωρεάς μυελού των οστών.
 • Τη διοργάνωση Πολιτιστικής εκδήλωσης που θα έχει ως κύριο θέμα την διάδοση της ιδέας και του σκοπού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και αιμοπεταλιοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών.
 • Αιμοδοσίες και παράλληλη λήψη δειγμάτων από εθελοντές για δωρεά μυελού των οστών.
 • Ενημερώσεις για την δωρεά βλαστοκυττάρων στην Δημόσια Τράπεζα.
 • Διοργάνωση εκδήλωσης για να τιμηθούν τα 2 άτομα της Αλμωπίας που έγιναν δότες μυελού των οστών.

Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε περισσότερους εθελοντές αιμοπεταλιοδότες, αιμοδότες, δωρητές μυελού των οστών  καθώς και δωρητές βλαστοκυττάρων για να βοηθηθούν παιδιά που τα έχουν ανάγκη και να γίνει η περιοχή μας πρότυπο προσφοράς σε όλα τα άτομα που έχουν ανάγκη τα παράγωγα αίματος.

Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται από ανθρώπους με αγάπη και όραμα για την ανάπτυξη της Προσφοράς  Ζωής στην περιοχή μας.

prosfora zois

prosfora zois