Όραμα Ελπίδας

Ο Πρόεδρος κος Κυριάκος Χρυσίδης μαζί με τη Γεν. Γραμματέα κα Εγγλέζου Μαρία επισκέφτηκαν τα γραφεία του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας στην Αθήνα.

Ο Σύλλογος ‘Οραμα Ελπίδας στεγάζεται στην οδό Λεβαδείας 8 πίσω από το Νοσοκομείο παίδων “Αγία Σοφία”. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Τα μέλη του Συλλόγου Προσφορά Ζωής υποδέχτηκαν το μέλος του Δ.Σ. κος Γραφάκος Στυλιανός Δ/ντης Μονάδος Μεταμοσχεύσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Αγ. Σοφία και η κα Χατζηπέτρου Κάτια ψυχολόγος. Η συγκίνηση μεγάλη καθώς γνώρισαν όλη την ομάδα που συντονίζει την προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.

Η συνεργασία των δύο Συλλόγων ξεκίνησε πριν ένα χρόνο στις 22/02/2021 με την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας και στέλνοντας πάνω από 50 δείγματα μυελού των οστών.  Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και μέχρι σήμερα, με τον αγώνα της, έχει επιτύχει να εγγράψει περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο, από τους οποίους 211 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς.

Στόχος του Συλλόγου Προσφορά Ζωής  είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων και η εγγραφή τους ως εθελοντές δότες.