Our Events

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θεατρική παράσταση “Τα κίτρινα γάντια”

4 Δεκεμβρίου, 2022 @ 8:30 μμ - 10:30 μμ

7€

Ο εθελοντισμός δίνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Στηρίζεται στην ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, στις καλές προθέσεις, την ανιδιοτελή προσφορά, στο σεβασμό. Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής!

Στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και της εθελοντικής συνείδησης, υπήρξε αξιοθαύμαστη και συγκινητική η θετική ανταπόκριση των συντελεστών της Θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας “Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς” ως πολύτιμοι αρωγοί στην επίτευξη του σκοπού του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοπεταλιοδοτών-Αιμοδοτών & Δωρητών Μυελού των Οστών Αλμωπίας “Προσφορά Ζωής”.

Έτσι, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μέρος των εσόδων από την παράσταση της Κυριακής 4 Δεκέμβρη 2022 στο Ξενιτείδιο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας με το έργο “Τα κίτρινα γάντια”, θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου “Προσφορά Ζωής” μέλη του οποίου θα ενημερώσουν και θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψία στοματικού υγρού για όσους θέλουν να γίνουν δωρητές μυελού των οστών.

Το έργο

Ας μεταφερθούμε 70 χρόνια πριν. Το 1952 οι επονομαζόμενοι “Διόσκουροι του Ελληνικού Θεάτρου”, Αλέκος Σακελλάριος-Χρήστος Γιαννακόπουλος, συνέγραψαν το έργο “Η Ρένα εξόκειλλε” για τον άρχοντα της κωμωδίας Βασίλη Λογοθετίδη και τον θίασο του. Παραστάσεις ανεβαίνουν στο Θέατρο Κεντρικόν κατά την περίοδο 1952-1953 όπου παρά το γεγονός πως δεν σημειώνουν επιτυχία, αποφασίζουν να μεταφέρουν το έργο από το “σανίδι” στο “πανί” ως είθισται εκείνη την εποχή, με σκηνοθέτη τον Σακελλάριο. Εν μέσω προβών ο Λογοθετίδης αφήνει την τελευταία του πνοή στις 20 Φεβρουαρίου 1960. Τα γυρίσματα διακόπτονται, το καστ αντικαθίσταται εξ ολοκλήρου και η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου 1960 με τίτλο ‘ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ”. Η κινηματογραφική μεταφορά είχε την ίδια τύχη με τις παραστάσεις καθώς κόπηκαν μόλις 27.787 εισιτήρια καταλαμβάνοντας την 18η θέση μεταξύ των ταινιών που προβλήθηκαν τη σεζόν 1960-1961. Σήμερα η ταινία θεωρείται κλασική και από τις πλέον αγαπημένες του κοινού, οπότε θα αποφύγουμε τις συστάσεις.

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι : Απάζογλου Δήμητρα, Βυζοβίτης Περικλής, Γαλανοπούλου Άννα, Καντούτσης Γιάννης, Κιοσκερίδου Πόπη, Λιάκα Δέσποινα, Μπακάλη Κική, Νανόπουλος Παναγιώτης, Ξενίδου Λίζα, Τσακίρη Ελένη, Φανιόπουλος Λάκης και Χουιαρίδου Ντίνα ενώ τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής οι : Αντώνης Αντωνίου-Θοδωρής Παπαϊωάννου. Σε έκτακτη εμφάνιση η Χριστίνα Κιοσκερίδου.

Σκηνοθεσία-Επιμέλεια παραγωγής: Δέσποινα Οτουντζίδου

Τεχνική υποστήριξη Πέτρος Κριαρίδης

Η παραγωγή γίνεται με την υποστήριξη της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας, της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και την πολύτιμη αρωγή των Συλλόγων Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων & Εδεσσαίων Καλλιτεχνών ΑΠΕΛΛΗΣ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Δεκεμβρίου, 2022
Ώρα:
8:30 μμ - 10:30 μμ
Κόστος:
7€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας – ΔΗΚΕΑ
Δήμος Αλμωπίας

Χώρος Διεξαγωγής

Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο
Λεωφόρος Ξενιτίδη
Αριδαία, Πέλλας 58400
+ Χάρτης Google
Phone
2384028736