Χάρισε δύναμη!

0 %

OF OUR GOAL

0

DONATIONS

0%

ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΝΑΜΗ

Ο Σύλλογος «Προσφορά Ζωής» θέλοντας να βοηθήσει τις γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται στο στάδιο της χημειοθεραπείας συλλέγει κοτσίδες και τις προωθεί στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έναν κόσμο χωρίς θανάτους από καρκίνο μαστού. Βασικοί άξονες λειτουργίας του Συλλόγου είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ενδυνάμωση και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού. Το επιστημονικό έργο του Συλλόγου σχεδιάζεται και συντονίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επιτροπή και από το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Χάρισε μαλλιά

Προδιαγραφές δωρεάς μαλλιών για το «Χάρισε Δύναμη» του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»

 • Μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά. Πιάστε τα μαλλιά σε αλογοουρά με ένα λαστιχάκι και μετρήστε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες.
 • Χωρίς οποιαδήποτε χημική επεξεργασία (πχ. Βαφή, ισιωτική, περμαναντ). Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δε θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.
 • Με λιγότερο από 5% λευκές τρίχες. Καλό θα ήταν να μη στέλνονται μαλλιά γκρίζα ή εντελώς λευκά.
 • Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά. Μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας για να μετρήσετε.
 • Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.
 • Μπορείτε να επισκεφτείτε οποιοδήποτε κομμωτήριο για να κόψετε τα μαλλιά σας ή να τα κόψετε στο σπίτι.
 • Μαζέψτε τα μαλλιά στον αυχένα
 • Δημιουργήστε μια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι. Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι είναι σφιχτά δεμένο για να συγκρατήσει τα μαλλιά μετά το κούρεμα
 • Εάν τα μαλλιά πέσουν από το λαστιχάκι, δε θα είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν. Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα δεύτερο λαστιχάκι γύρω από τη μέση της αλογοουράς για να συγκρατήσετε καλύτερα τα μαλλιά.
 • Μετρήστε το μήκος της αλογοουράς από το λαστιχάκι ως τις άκρες και βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Δωρεές κοντύτερων μαλλιών δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν.
 • Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν μήκος 20 εκατοστά, αφήστε τα να μακρύνουν. Δεν υπάρχει μέγιστο όριο μήκους.
 • Κόψτε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι, έτσι ώστε το λαστιχάκι να παραμείνει στην αλογοουρά μετά το κούρεμα και να συγκρατήσει τα μαλλιά. Μετά το κόψιμο μη λούσετε και μη δώσετε στυλ στην αλογοουρά με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Βεβαιωθείτε ότι η αλογοουρά είναι εντελώς στεγνή
 • Τοποθετήστε την αλογοουρά, όπως είναι στερεωμένη με το λαστιχάκι και στεγνή, σε ένα οποιοδήποτε σακουλάκι τροφίμων το οποίο κλείνει και κλείστε την καλά.

Την αλογοουρά μπορείτε να την φέρετε στο γραφείο του Συλλόγου «Προσφορά Ζωής» οδός 4ης Νοεμβρίου 5, Αριδαία προκειμένου να τη στείλουμε στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής».

 

Πως αξιοποιείται η αλογοουρά σας;

 

Όσες περισσότερες κοτσίδες μαζεύονται, τόσο περισσότερες γυναίκες θα μπορέσουν να πάρουν την περούκα τους δωρεάν και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η συμμετοχή σας.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα 'Αλμα Ζωής

CAUSE DONORS

Still no donations

DONATE NOW

1

Insert your amount

2

You are donating as guest or LOGIN

NOTE : YOUR DONATION WILL BE APPROVED BY THE ADMINISTRATOR ONCE THE TRANSFER WILL BE COMPLETED
NOTE : WAIT THE AUTOMATIC RETURN TO THE SITE TO COMPLETE THE TRANSACTION