Παγκόσμια ημέρα γυναίκας 08/03/2023

Η Παγκόσμια ημέρα γυναίκας γιορτάζει τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών. Η ημέρα σηματοδοτεί επίσης ένα κάλεσμα για δράση για την επιτάχυνση της ισότητας των γυναικών.

Το θέμα της εκστρατείας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2023 είναι #EmbraceEquity   «Αγκαλιάζω την ισότητα». Ο σκοπός της Παγκόσμιας ημέρας γυναίκας 2023 είναι να κάνει  κόσμο  να μιλήσει γιατί οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι αρκετές.

Ισότητα σημαίνει ότι κάθε άτομο ή ομάδα ανθρώπων έχει τους ίδιους πόρους ή ευκαιρίες. Το κάθε άτομο έχει διαφορετικές συνθήκες και ευκαιρίες που απαιτούνται για να επιτευχθεί ένα ίσο αποτέλεσμα. Η ισότητα μπορεί να οριστεί ως η παροχή σε όλους ό,τι χρειάζονται για να είναι επιτυχημένοι. Με άλλα λόγια, δεν δίνει σε όλους το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αν δώσουμε σε όλους το ίδιο ακριβώς πράγμα, προσδοκώντας ότι αυτό θα κάνει τους ανθρώπους ίσους, προϋποθέτει ότι όλοι ξεκίνησαν από το ίδιο μέρος – και αυτό μπορεί να είναι πολύ ανακριβές γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο. Ισότητα σημαίνει δημιουργία ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.

Καθένας από εμάς μπορεί να υποστηρίξει ενεργά και να αγκαλιάσει την ισότητα στη δική του σφαίρα επιρροής.

Η σφυρηλάτηση της ισότητας των φύλων δεν περιορίζεται στις γυναίκες που αγωνίζονται αποκλειστικά για τον καλό αγώνα. Οι σύμμαχοι είναι απίστευτα σημαντικοί για την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική πρόοδο των γυναικών.

Όταν ασπαζόμαστε την ισότητα, ασπαζόμαστε τη διαφορετικότητα και ενστερνιζόμαστε την ένταξη.

Αγκαλιάζουμε την ισότητα για να σφυρηλατήσουμε την αρμονία και την ενότητα και να συμβάλουμε στην επιτυχία για όλους.

Η ισότητα είναι ο στόχος και η δικαιοσύνη είναι το μέσο για να φτάσουμε εκεί.

Μέσα από τη διαδικασία της δικαιοσύνης, μπορούμε να φτάσουμε στην ισότητα.

Αγκαλιάζουμε την ισότητα σε όλες τις μορφές της.

Μοιραζόμαστε το πάθος και τον ενθουσιασμό που προέρχεται από την εκτίμηση και την υποστήριξη της διαφοράς.

Όλοι μαζί να είμαστε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.

Πηγή: https://www.internationalwomensday.com/Theme

#EmbraceEquity 

#Παγκόσμιαημέραγυναικας2023