19η Λαμπαδηδρομία Αλμωπίας – Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία 26/9/2021

19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

 

Στην κεντρική πλατεία Αριδαίας άναψε σήμερα «η Φλόγα της Αγάπης» με αποστολή τη διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Στη Λαμπαδηδρομία πήραν μέρος εκπρόσωποι συλλόγων των τοπικών κοινοτήτων: Πρόμαχοι, Σωσάνδρα, Δωροθέα, Ριζοχώρι, Μηλιά, Νεοχώρι, Άψαλος, Πολυκάρπη καθώς και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αλμωπίας, Ακρίτες Αλμωπίας, Άλμωπες, ΦΟΑ Αριδαίας με την Άρση Βαρών, Εθνικού Αριδαίας που όλοι μαζί άναψαν το βωμό.

Παρευρέθηκαν οι: ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχ. Στέφανος Δέρβελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κος Τζαμτζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού κος Γιάντσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλμωπίας κος Τσιμτσιρίδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κος Αναστασιάδης ,οι οποίοι απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τη στήριξη τους στο Σύλλογο Προσφορά Ζωής.

Στην πλατεία υπήρχαν τραπεζάκια για ενημέρωση σχετικά με τη δωρεά βλαστοκυττάρων, δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών και κομμώτρια για δωρεά μαλλιών σε ασθενείς με καρκίνο.

Στους Λαμπαδηδρόμους προσφέρθηκε νερό και πορτοκαλάδα χορηγία της Βίκος Α.Ε..

Τιμήσαμε το Δήμο Αλμωπίας και τη ΔΗΚΕΑ με μια πλακέτα ευγνωμοσύνης  για τη στήριξη τους στο έργο μας. Τιμήθηκαν οι: κα Ζαχαριάδου και ο κος Πατσίδης για την δωρεά μυελού των οστών και οι αιμοπεταλιοδότες Χρυσίδης Κυριάκος, Εγγλέζου Μαρία, Τσιμτσιρίδης Γεώργιος, Τριγκάκη Αναστασία, Τσαρίχας Αστέριος, Γεωργοπούλου Γεωργία, Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος, Κωφός Κωνσταντίνος με τις περισσότερες μονάδες αιμοπεταλίων.

Η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»  με πρώτο προορισμό το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, τιμώντας έτσι το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας και θα περάσει από όλη την Ελλάδα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν στο έργο μας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους που μετέδωσαν τη φλόγα της αγάπης στην Αλμωπία, τους εθελοντές μέλη του συλλόγου, το ΕΚΑΒ, την αστυνομία για τη στήριξη τους στη διοργάνωση.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Φλόγα της Αγάπης διέσχισε το Δήμο Αλμωπίας

Η «Φλόγα της Αγάπης» της 19ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιμοδοτών, άναψε για ακόμη μια χρονιά στο Δήμο Αλμωπίας μέσω της Συνεργασίας του Δήμου Αλμωπίας, της ΔΗΚΕΑ και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοπεταλιοδοτών, Αιμοδοτών και Δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας “Προσφορά Ζωής”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας, όπου τη φλόγα άναψαν μέλη των συλλόγων ΦΟΑ, Δρομέων Υγείας, Δωροθέας, Αψάλου, Μηλιάς, Ριζοχωρίου, Σωσάνδρας και Πολυκάρπης. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσφορά Ζωής κ. Κυριάκος Χρυσίδης, ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχ. Στέφανος Δέρβελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού κ. Δημήτριος Γιάντσης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της αιμοδοσίας καθώς και τον σπουδαίο ρόλο των συλλόγων της περιοχής σε αντίστοιχες δράσεις.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο ΓΓ του Δήμου Αλμωπίας κ. Γεώργιος Τσιμτσιρίδης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Σταύρος Αναστασιάδης, όπως και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των συμμετεχόντων, του Δήμου Αλμωπίας και της ΔΗΚΕΑ για την πολύτιμη αρωγή του Δήμου στο έργο του Συλλόγου Προσφορά Ζωής, καθώς και των δωρητών μυελού των οστών και αιμοπεταλίων.

Η «Φλόγα της Αγάπης» περιδιαβαίνει ολόκληρη την χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη. Ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα καταλήξει στις 15 Οκτωβρίου 2021 στα Χανιά, σηματοδοτώντας την έναρξη της 31ης Αμφικτυονίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πόλη.

Στόχος της, να μεταδώσει σε όλους, το σωτήριο μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την άμεση ανάγκη αιμοδοσίας για τους πάσχοντες του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς και όλους τους συνανθρώπους μας, που χρήζουν μεταγγίσεων αίματος και εκπέμπουν κραυγή αγωνίας για τις δραματικές ελλείψεις αίματος στη χώρα μας.

 

 

Δημοσιεύσεις :

 

Ρένα Φράγκου: 19η Πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντή αιμοδότη… Η φλόγα της αγαπης, της προσφορας και της αλληλεγγυης έφτασε και στην Αριδαία!!! Όλοι μαζί μπορουμε χαρίζοντας λίγο από το χρόνο μας…

Μπράβο στο συλλογο Προσφορά Ζωής !!!!

 

Ακρίτες Αλμωπίας: Ο σύλλογος μας σήμερα πήρε μέρος στην λαμπαδηδρομία που οργάνωσε ο σύλλογος εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών , αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας «προσφορά ζωής» . Με σκοπό τη διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Μαρία Κιρκενίδου: 19η λαμπαδηδρομία εθελοντή αιμοδότη σήμερα στην κεντρική πλατεία Αριδαίας!!! Άναψε η φλόγα της αγάπης και ενημερώθηκε πλήθος κόσμου για την εθελοντική αιμοδοσία και την προσφορά αιμοπεταλίων. Έγινε δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών και νέοι χάρισαν τα μαλλάκια τους σε ασθενείς με καρκίνο. Τιμήσαμε το Δήμο Αλμωπίας και τη ΔΗΚΕΑ για την προσφορά τους στο σύλλογο καθώς και τους αιμοδότες και Αιμοπαιταλιοδοτεςς!!! Συμμετείχαμε κι εμείς όπως πάντα με χαρά στην όμορφη εκδήλωση του συλλόγου μας Προσφορά Ζωής γιατί είναι στο ” Χέρι ” μας να προσφέρουμε ζωή και αγάπη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη!!! Υγεία σε όλο τον κόσμο!!!

Αναστασία Ζαχαριάδου: Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω πως ένιωσα σήμερα για την τιμή που μου κάνατε Προσφορά Ζωής Κυριακος Χκχ . Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου . Εύχομαι να σας δίνει δύναμη και κουράγιο ο Θεός να συνεχίσετε το έργο σας , έργο ζωής και ελπίδας. Από εμένα ότι χρειαστείτε με μεγάλη χαρά να είμαι δίπλα σας.

Δημήτρης Γιάντσης: Προσφορά Ζωής -Λαμπαδηδρομία Αγάπης

Εθελοντισμός,προσφορά,αλληλεγγύη.

Λέξεις και πράξεις που πρέπει να είναι ριζωμένες μέσα μας.

Συγχαρητήρια στον μοναδικό σύλλογο (εκτός Θεσσαλονίκης)που υπάρχει στην περιφέρεια.

Σας θαυμάζουμε.

Σας στηρίζουμε.

 

Αναστασία Τριγκάκη: 19η Λαμπαδηδρομία

Η Φλόγα της αγάπης στην Αριδαία 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συλλογο Προσφορά Ζωής που μέσα από αυτόν ένιωσα την αξια της προσφορας…..

Μια προσφορά στον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ που δεν κοστίζει τίποτα αλλά η αξία της είναι ανεκτίμητη!!

 

Γεωργία Γεωργοπούλου:   Γίνε εθελοντής!

Προσφέροντας ζωή!

Γιατί μπορείς!

Γιατί έχεις υγεία!

Γιατί κάποιοι δίνουν μεγάλο αγώνα για την υγεία τους και μπορείς να είσαι δίπλα τους!

Ευχαριστώ πολύ τον σύλλογο Προσφορά Ζωής

 

Αστέριος Τσαρίχας: 19η λαμπαδηδρομία αγάπης!

Ευχαριστώ την Προσφορά Ζωής που με κάνει καλύτερο άνθρωπο

 

Αφήστε μια απάντηση