Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2023

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή αιμοδότη στις 14/06/2023, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοπεταλιοδοτών, Αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας “Προσφορά Ζωής” διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «η αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Σκοπός αυτής της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών ανθρώπων στο πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και η σημασία της στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Η αιμοδοσία θεωρείται η υψηλότερη μορφή εθελοντισμού, αφού με το αίμα μας σώζουμε ζωές. Οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινά τεράστιες για αυτό και χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτών.

Αναγνωρίζοντας ότι τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας που ζούμε δίνει την ευκαιρία σε αυτά να χαρούν και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε μια κίνηση ανθρωπιάς δίνοντας το παράδειγμα στους μεγάλους.

Όροι συμμετοχής – Προϋποθέσεις

για το διαγωνισμό ζωγραφικής 2023 των Δημοτικών Σχολείων Αλμωπίας του Συλλόγου εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας «Προσφορά Ζωής»

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας «Προσφορά Ζωής» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, διοργανώνει διαγωνισμό Ζωγραφικής για τους  μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αλμωπίας με θέμα «η αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού θα υλοποιηθεί με ευθύνη του Συλλόγου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων και σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους. Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.prosforazoisalmopias.gr θα δημοσιευθούν όλα τα έργα των μαθητών.

  1. ΘΕΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το θέμα του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας «η αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται εκτός ωρολογίου προγράμματος του σχολείου. Ο δάσκαλος μπορεί να αφιερώσει λίγα λεπτά για να εξηγήσει στους μαθητές τι είναι η αιμοδοσία, ποιοι χρειάζονται αίμα, πως γίνεται και γιατί είναι σημαντικό να δίνουμε όλοι.

  1. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  2. Στο διαγωνισμό Ζωγραφικής μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αλμωπίας.
  3. Οι ζωγραφιές πρέπει να είναι ατομικές (ζωγραφιές δύο ή περισσοτέρων ατόμων δε θα λαμβάνονται υπόψη) και μπορούν να χρησιμοποιήσουν μολύβια, κηρομπογιές, νερομπογιές, μαρκαδόρους και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.
  4. Το μέγεθος του χαρτιού να είναι αποκλειστικά Α4.
  5. Πίσω από κάθε ζωγραφιά με απλό στυλό πρέπει να υπάρχει:
  • Το ονοματεπώνυμο του παιδιού
  • Τάξη και σχολείο
  • Τηλέφωνο

και να συνοδεύεται από τη συνημμένη υπεύθυνη δήλωση του γονέα, συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία. Απαραίτητο τηλέφωνο και email. Ζωγραφιές χωρίς την Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα πλήρως συμπληρωμένη δε θα γίνονται δεκτές.

  1. ΛΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 30 Μαΐου 2023. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα δεχόμαστε άλλες ζωγραφιές.

  1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από το κοινό σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο όπου θα περιέχονται όλες οι ζωγραφιές που έχουν κατατεθεί στο Σύλλογο από τα Δημοτικά Σχολεία ως τις 30 Μαΐου 2023. Η αξιολόγηση του κοινού θα είναι στις ημερομηνίες 5-12 Ιουνίου 2023 σε πλατφόρμα που θα ενημερωθούν οι γονείς στα προσωπικά τους email καθώς και από ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο στο διαδίκτυο. Η πρώτη θα κερδίσει το βραβείο και οι υπόλοιπες 12 θα μπουν σε ημερολόγιο για το 2024 μαζί με του νικητή. Όλες οι ζωγραφιές θα εκτεθούν την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη 14/06/2023 σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

  1. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Στο διαγωνισμό θα αναδειχθεί ένας νικητής ο/η οποίος/α θα λάβει και το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού, ένα ποδήλατο.

Οι 13 πρώτες ζωγραφιές θα μπουν σε ημερολόγιο του 2024 που θα εκδώσει ο Σύλλογος και θα δοθούν δωρεάν στα 13 πρώτα παιδιά.

Σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθούν αναμνηστικοί έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και την προσφορά τους στη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

  1. Πως μπορείτε να λάβετε μέρος.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι προαιρετική.

Η Διεύθυνση του σχολείου αφού λάβει όλες τις ζωγραφιές των παιδιών που θέλουν να συμμετάσχουν μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα, θα συμπληρώσει τη συνημμένη λίστα και θα έρθει σε επικοινωνία με το Σύλλογο για το πως θα παραδοθούν οι ζωγραφιές στο τηλέφωνο 6955 508219 ή στο email info@prosforazoisalmopia.gr έως την Τρίτη 30 Μαΐου.

Για το Δ. Σ. του  Σ.Ε.Α. Αλμωπίας «Προσφορά Ζωής»

Υπεύθυνη δήλωση γονέα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ