Δελτίο τύπου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Εγκαίνια γραφείου Συλλόγου

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Εγκαίνια γραφείου Συλλόγου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοπεταλιοδοτών, Αιμοδοτών και Δωρητών Μυελού των Οστών Αλμωπίας «Προσφορά Ζωής» για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου 2021 ξεκίνησε με την προσφορά αιμοπεταλίων στο Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Εκεί η αιμοπεταλιοδότης μας συνάντησε τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κο Μπογιατζίδη Παναγιώτη, ο οποίος μας καλεί όλους να προγραμματίσουμε την επόμενη αιμοδοσία και να συμβάλλουμε από κοινού στην κάλυψη των αναγκών για αίμα.

Στη συνέχεια από το γραφείο του συλλόγου τα παιδιά, οι μελλοντικοί αιμοδότες, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αριδαίας και μοίρασαν φυλλάδια στον κόσμο σχετικά με την προσφορά αίματος και των παραγώγων του.

Από τις 17:00 – 19:00 πραγματοποιήθηκαν 16 δειγματοληψίες για δωρεά μυελού των οστών, καθώς και η δράση “Donate hair- Donate love” για δωρεά μαλλιών στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη όπου συγκεντρώθηκαν 14 κοτσίδες.

Στις 19:30 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γραφείου του Συλλόγου οδό 4ης Νοεμβρίου 5, Αριδαία Ν. Πέλλας.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου καθώς και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κος Μπάτσης Χρήστος, εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δήμου, ο αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) κος Βόμβας Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας» Κοζάνης και ο κος Ιατρόπουλος Αντώνης εκπρόσωπος των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Ν. Ημαθίας.

Με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, συμβάλλαμε στην ανέγερση του οικήματος για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Πατρίδα Βέροιας, με τη συμβολική αγορά ενός τούβλου νο 707 για «Τα παιδιά της Άνοιξης».

Τέλος δόθηκαν χειροποίητα αναμνηστικά στους «αδελφούς» Συλλόγους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, τον κόσμο και τα τοπικά καταστήματα για τη σημαντική βοήθειά τους στο έργο μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση